10 egyszerű trükk a fényképezőgép segítségével, amihez nincs szükség Photoshopra!

A Photoshop segítségével ma már képesek vagyunk sokféleképpen szerkeszteni a képeinket. Többféle filtert tudunk rátenni, hogy még jobbak legyenek a képek. Néhány kattintással profi fotókat tudunk szerkeszteni, olyat, mintha igazi fényképész csinálta volna. Aki kitanulja a Photoshop minden csínját-bínját, elképesztő fotókat tud varázsolni.

Összeszedtünk 10 hihetetlen trükköt, amivel szuper képeket tudsz csinálni, mind magadról, mind a barátaidról, szeretteidről. De ezekhez a trükkökhöz nincsen szükség Photoshoppra

Fókusz fény.

Távolítsd el a henger mindkét végét és egy szalaggal rögzítsd a vakura, hogy a csövön keresztül irányuljon egy adott területre. Ez lehetővé teszi, hogy a vakut a tárgy, vagy például valaki fejére irányíthasd. Ezzel kiemelheted a kép egyes aspektusait.

Tükörhatás.

Tartsd vízszintesen az okostelefonodat a képen látható módon. Ez fényképezéskor lenyűgöző tükörhatást kelt.

És, ha elkattintod a fényképezőgépet, ilyen fényképet készíthetsz, ami egyszerűen varázslatos.

Használj átlátszó fóliát, de ne tartsd közvetlenül az objektív elé, csak lazán tedd elé, pontosan úgy, ahogy a képen is látod.


A fólia, mint homályos tárgy, olyan effektet ad a képeknek, mintha valami égi jelenés lenne ott.

Lágyítás I.

Húzz egy szaggatott gézt a lencse elé úgy, hogy egyes szálak az optikára lógjanak, ez lágyítani fogja a képet.

Lágyítás II.

A lágyítás másik módja, ha egy nejlon harisnyát teszel az objektum elé, rögzítsd le egy hajgumival a képen látható módon.

Tükröződés elkerülése.

Annak érdekében, hogy a kezedet ne égesse meg a forró kávés pohár, karton gyűrűket adnak, amit a pohárra lehet húzni. Vegyél magadhoz egy ilyen kartongyűrűt, és tedd a fényképezőgép objektívjére.

Ez megakadályozza a napsugarak visszaverését a tárgyakon, a képen látható mekkora különbség van közötte.

Szűrő.

Még egy dunsztosüveget is igénybe lehet venni filter gyanánt. Ha az üveg alját a lencse elé teszed, akkor nagyon különleges hatást érhetsz el vele. Ha az üveg színes, akkor természetesen további hatásokat érhetsz el.

Színszűrő.

A színszűrő egy másik formája, ha ragasztószalag csíkokat teszel az objektív elé, majd beszínezed kék, vagy zöld alkoholos filccel.

Fényhatás.

Egy másik módja, hogy játszani tudj a fénnyel, ha egy hamburgeres dobozt kinyitsz és zseblámpával, vagy vakuval belevilágítasz.


Ez a módszer hihetetlenül jó hatást kelt.

Forrás