10 hasznos “vissza az iskolapadba” tipp és trükk, amit minden szülőnek hallania kell

Az iskolába való visszatérés nemcsak a gyerekek, hanem a szülők számára is stresszes időszak lehet. Rengeteg dolgot kell figyelembe venni és megszervezni, az új ruhák megvásárlásától kezdve a napi tízórai elkészítéséig és becsomagolásáig. De ne aggódj – a dolgoknak nem kell nehéznek lenniük, ha tudod, hogyan közelítsd meg őket.

Összegyűjtöttük ezeket a csodálatos tippeket, amelyek segíthetnek abban, hogy az új tanévben is kézben tartsd a dolgokat. Nem korlátoztuk a cikket konkrét életkorra, így biztosan találsz új tanácsot, függetlenül attól, hogy hány éves a gyermeked.

Várj az új ruhák vásárlásával iskola első hete utánig.

A ruházati trendek gyakran változnak, ezért adjon magatoknak egy hetet, hogy körül nézzetek, mit viselnek most az iskolában, és csak ezután menjetek új ruhát vásárolni. Ellenkező esetben azt kockáztatod, hogy olyan ruhákat vásárol, amelyek hamar “cikinek” tűnnek majd a gyermeke számára, és egyáltalán nem akarja majd viselni őket.

Ne felejts el menstruációs készletet tenni a lányod táskájába.

A menstruációs készlet tartalmazzon betétet, váltó fehérneműt és fájdalomcsillapítót. Ennek bepakolása ugyanolyan fontos lehet, mint az uzsonnás doboz, és akár a gyermeked osztálytársainak is segíthet.

Készítsd elő a tízóraikat, és tedd a fagyasztóba.

A reggeli ételkészítés fárasztó lehet az egyéb kötelezettségeid mellett, ezért a gyermeked tízóraiát készítsd elő a hétre, és tedd a fagyasztóba, hogy ne romoljanak meg.

Ragaszd össze a filceteket.

Hogy a gyermeked ne veszítse el a filctollakat, ragaszd össze a kupakokat. Így a gyereknek csak azt a filctollakat kell majd kivennie, amire szüksége van.

Vágj ketté egy matricát, és tedd a gyermeked cipőjébe.

Van egy egyszerű megoldás arra, ha gyermeked még nem tudja, melyik lábra való a cipő. Keress / vásárolj egy nagyméretű, vágd ketté, és a matrica jobb felét tedd a jobb cipőbe, a bal felét pedig a másik cipőbe. Mondd meg a gyerekednek, hogy a cipő felhúzása előtt nézze meg, hogy a kép össze-e áll.

A tasakos joghurtból jégkrémet készíthetsz.

Fagyaszd le a joghurtos tasakokat este, majd reggel pakold be a gyermek hátizsákjába. “Jégcsomagként” fognak működni és ebédre kiolvadnak.

Nem biztos, hogy jó ötlet, ha “flip-sequin” ruhákat visel az iskolában.

A csillámokkal díszített pólók, amelyek a kezed fel-alá járatásával változnak, menőnek tűnhetnek, és a kisebb gyerekek biztosan így is gondolják majd. A probléma itt azonban az, hogy a legtöbb gyerek majd játszani akar a gyermeke pólóján lévő csillámokkal is, így rengeteg kéz fogja érinteni.

Gyakoroljátok az időben való elkészülést, ebédelést.

A legtöbb iskolai ebéd 20-30 percig tart, ezért tanítsd meg őt arra, hogy ezen az időn belül egyen. Állíts be egy időzítőt, és tudasd vele a limitet. Ez segíteni fog az önbizalmuk kialakításában, és nem lesz olyan problémája, hogy azért nem eszik, mert kifutott az időből.

Mikor hazaér az iskolából, ne azt kérdezd meg tőle, hogy “Milyen volt a napod?”.

Egy ilyen általános kérdésre a gyerek valószínűleg semmilyen választ ad, vagy azt mondja, hogy nem igazán történt semmi érdekes. Ehelyett tegyél fel egy konkrét kérdést. Például kérdezd meg: “Mit ettél ma ebédre – szendvicset vagy pizzát?”.

A pozitívumokra összpontosíts, mikor az iskolába való visszatérésről beszélgettek.

Az iskolába való visszatérés stresszes időszak lehet a gyermeked számára, ezért támogasd őt ebben az időszakban. Mesélj nekik azokról a dolgokról, amelyeket élvezni fog, például, hogy újra találkozhatnak a barátaikkal, sportolhatnak a tornateremben, vagy megmutathatják az új frizurájukat vagy ruháikat.