10+ hétköznapi szépségápolási eljárás, amit csak az igazi profik tudnak helyesen elvégezni

Mindannyian megtanultuk már, hogyan kell vigyázni a külsőnkre és az alapvető higiéniára, de vannak olyan hibák, amelyekről sokan nem is tudnak. Még az utasítások gondos elolvasása sem mindig ment meg egyes hibáktól, amelyek azért történnek, mert “mindenki így csinálja”, vagy mert “a reklámban így csinálják”.

Találtunk 11 gyors módszert arra, hogyan csináld helyesen a szépségápolási teendőket anélkül, hogy nagy erőfeszítéseket kellene tenned.

Ne rongáld a körmeidet reszelés közben

Ne reszeld oda-vissza a körmeidet, mert így károsíthatod azokat. Ehelyett haladj a saroktól a közepéig. És ne siess – a túl gyors reszelés megnehezíti a kívánt forma elérését, mert túl gyorsan túl sokat vehet le a körömről.

A tökéletes szín megtalálása

Kezdjük a megfelelő árnyalat kiválasztásával a krémben. Sokan ott hibáznak, hogy a csuklójukon próbálják ki, és a végén az arcuknál sötétebb árnyalatot kapnak. A leghatékonyabb módja annak, hogy olyan krémet vásároljunk, amelyik illeszkedik a bőrszínünkhöz, ha a nyakunkon próbáljuk ki.

A tökéletes sarok rúzs felvitele közben

Az ajkak festésének legnehezebb része a sarkok lefedése. Ez a probléma könnyen megoldható egy fültisztító tampon használatával – csak helyezd az ajkaid közé, és fesd ki, mint máskor.

A bőr megóvása

Legyünk őszinték, valószínűleg minden nap vattapamaccsal törlöd le a sminkedet. Az arcbőr, különösen a szem körüli terület rendkívül érzékeny, és több kárt teszel, mint hasznot, ha erősen dörzsölöd. Próbáld ki inkább a paskolást, a bőröd hálás lesz érte.

A benőtt körmök megelőzése

Még ha nincs is elég időd pedikűrözésre, akkor is le kell vágnod a lábkörmeidet. Ahhoz, hogy ezt jól csináld, ne kerekítsd le a lábkörmeidet, egyenes vonalban vágd le őket. Mivel a kerek körmök nagyobb eséllyel nőnek bele a bőrödbe, ahelyett, hogy előre nőnének, ahogy kellene, ez az egyszerű változtatás potenciálisan sok bajtól kímélhet meg.

Legyél gyengéd a bőröddel szemceruza felvitele közben

A szemhéj bőre nagyon érzékeny, így a pillák felhúzása közbeni feszítés felgyorsítja az öregedési folyamatot. Ehelyett csak emeld fel a fejed, hogy profi módon felvihesd a szemceruzát.

Felejtsd el az öntudatlan tisztítást

Nem számít milyen jók a bőrápoló termékeid, ha nem megfelelően használod őket, nem lesz jó eredmény. Az emberek arcmosás közben hajlamosak esztelenül ugyanazokat a területeket tisztítani. Ez az öntudatlan tisztítás olyan területeket hagy piszkosan, mint a homlok felső része és az arccsontok mögötti rész. Ügyelj arra, hogy elérd ezeket a helyeket.

Körömfestés, profi módra

Ahhoz, hogy tökéletesen fesd ki a körmeidet anélkül, hogy betennéd a lábad egy szalonba, ahelyett, hogy 3 vonással festenél, próbálj meg a körmöd hegyével kezdeni. Ezután rajzolj egy pontot a közepére, és nyomd a körömágybőr felé. Húzd az ecsetet kifelé, és haladj a köröm hegye irányába.

Ismételje meg a mozdulatokat a másik oldalon. Fejezd be úgy, hogy az első ponttól, ahol elkezdted a köröm hegyéig haladsz. És voilá, tökéletesen kifestetted a körmöd!

Cikcakkos mozdulatok a tökéletes szempillákért

A szempillaspirál felvitele elég egyszerű, de van néhány tipp a maximális eredmény eléréséhez. A szakértők azt javasolják, hogy a szempillákat a szempillaspirállal a tövétől a tetejéig cikcakkos mozdulatokkal vidd fel. Egy másik gyakori hiba, hogy a második réteget még azelőtt felvisszük, mielőtt az első megszáradna. Várj minimum 3 percet, mielőtt újabb réteget viszel fel, és a szempilláid nem lesznek csomósak.

Tökéletes fényviszonyok mellett sminkelj

A sminkelés nem csak a képességeidről vagy az általad használt termékekről szól. A sminked minőségét egyszerűen azzal is feljavíthatod, ha nappali fényben viszed fel. Nappali fényben tisztán tükröződik az arcod, és könnyen észreveheted, ha valami nem megfelelően van elkeverve.

A töredezett hajvégek “gyógyítása”

Bár a nők igyekeznek minél hosszabbra növeszteni a hajukat, nagy a valószínűsége, hogy lesz néhány töredezett hajvégük. A polcok tele vannak olyan termékekkel, amelyek azt ígérik, hogy megszabadítanak tőlük, de tény, hogy csak az egészséges haj illúzióját teremtik meg. Az egyetlen módja a probléma megoldásának az, ha levágod vagy levágatod a tincsek végeit.