11 dolog, amitől a fürdőszobáink borzalmasan néznek ki

Statisztikai adatok alapján az emberek átlagosan 1 óra 42 percet töltenek el a fürdőszobában vagyis életük során kb. 92 napot. Ennek tükrében természetes, ha az ember azt akarja, hogy ez a helyiség hangulatos és hívogató legyen. Sajnos azonban vannak olyan hibák, amiket az emberek elkövetnek ezáltal pedig unszimpi, és olykor félelmetes lesz ez a szoba. A mai posztunkban összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amik ilyenné teszik a ház legfontosabb helyiségét.

1, Műanyag zuhanyfüggöny

Tervezők szerint a különböző fodrokkal, furcsa és idegesítő mintákkal ellátott függönyök nem minősülnek olyan jó döntésnek, mert barátságtalanabbá teszik a fürdőszoba hangulatát. Az áttetsző, nejlon és vízlepergető függönyök azok, amik jobb választásnak minősülnek.

2, Kis mosdókagyló

A kis fürdőszobák nem teszik lehetővé, hogy nagy mosdókagylókat rakassanak be az emberek ezért úgy döntenek, hogy miniatűr változatokat tetetnek be. Viszont a nagyon kis méretűek csak bosszúságot okoznak, mert minden tiszta víz lesz körülöttük. A legjobb választás, ha kisebb, de mélyebb változatúakat választanak a tulajok.

3, Sokféle színű a fal

A fürdőszoba színivel sajnálatos módon nagyon könnyű túlzásba esni. A mérete miatt azonban csínján kell bánni a színválasztással. Célszerű olyan színeket választani, ami vizuálisan tágabbá teszi a teret, ezt pedig a világos színek tudják legjobban megvalósítani. A szállodák például azért használnak fehér és világos színeket a fürdőszobákban, mert a vendég így automatikusan a tisztaságra fog asszociálni.

4, Szőnyeg olyan helyen, ahol nem kellene lennie

Nem jó ötlet szőrrel bevonni a WC ülőkéket, mert mágnesként fogják vonzani a különböző kórokozókat és baktériumokat. Célszerűbb ugyanúgy tisztítani a WC ülőkét, ahogy a padlót.

5, Rossz világítás

Senki sem szereti a kicsi és homályos tereket, főleg akkor nem ha fürdőszobáról van szó. Tervezők szerint jó, ha több lámpa van a helyiségben és azok nagy fényt bocsájtanak ki. Az is fontos, hogy a tükör közelében is legyen fény, ami rendesen meg tudja világítani az arcod.

6, Rendetlen törülközőszárító

Ha nincs elegendő helyed a törülközők szárításához célszerű olyan radiátort beszerezni, amik falra szerelhetők és rájuk lehet tenni a törölközőt. A másik megoldás, ha a fürdőszoba ajtajának belső felére fogasokat teszel, amire gond nélkül fel lehet akasztani őket.

7, Nincs hely a piperecikkek tárolására

Senki sem szeret olyan fürdőszobába belépni, ami egy csatatérre emlékezetet. A pulton hagyott kozmetikai termékek, hajformázó eszközök kiábrándító látványt nyújtanak, ezért érdemes beszerezni egy fiókos szekrényt, ahova el lehet pakolni, vagy speciális rendszerezőket, amikbe bele lehet állítani őket.

8, Látható zuhanycsövek

Nem mindenki szereti nézegetni a fürdőkádban a zuhany csövét, ezért sokan inkább elrejtik a falakba, hogy ne rontsa az összképet. Ez azért is jó, mert utóbbiak fixen vannak, és nem zavarnak zuhanyzás közben, arról nem beszélve, hogy sokkal dizájnosabb is.

9, Ragacsos, piszkos fürdőszobaszőnyeg

Egy fürdőszobaszőnyeg kiválasztása során a funkcionalitást és a stílust is kombinálni kell. Az is jó megoldás, ha egyszerre több ilyen termék van. Ez azért is jó, mert nem kell csak egyféle színű kiegészítőhöz ragaszkodnod, hanem variálhatod a helyiség hangulatát.

A csúszásgátló és jó nedvszívó szőnyegek minősülnek a legjobb választásnak, mert ha vizes lábbal is lép rá valaki, akkor sem szerez semmilyen sérülést. Arra viszont figyelni kell, ha ezek a szőnyegek már piszkosnak látszanak akkor igenis ki kell mosni őket.

10, Kis tükrök

A tükrök azért fontosak, mert ez az első, amibe belenézel, mikor belépsz reggel a fürdőszobába. Másodszor pedig vizuálisan tágítja a teret azáltal, hogy visszatükrözi a fényt. A tükör elhelyezésekor figyelembe kell venni a családtagok magasságát is. Negatívan érintheti azokat, akik túl alacsonyak, vagy épp ellenkezőleg, túl magasak ezért meg kell találni a megfelelő pontot, hogy mindenki lássa magát. Arra is kell figyelni, hogy jó pár centivel magasabban legyen a mosdótól, azért, hogy ne fröccsenjen rá a víz.

11. Halott növények

A szobanövények különleges hangulatot adnak a fürdőszobáknak. Ha nem vagy jó dekoratór, akkor a növények a legjobb módja annak, hogy a tér egzotikusabbá és otthonosabbá váljon.

A növényeket azonban gondosan kell kiválasztani, hogy elkerüld, hogy egymás után elhaljanak a gyakran nedves fürdőszobában. A nedvességben is virágzó szobanövények például a páfrány, a bambusz, a ciklámen.