12 dolog, amit a ruháink színe elmond rólunk

A pszichológia tanulmányozta a színeket és megállapította, hogy néhány közülük segíthet nekünk a személyiségünk bizonyos tulajdonságainak kiemelésében. Természetesen nincsenek erre általános szabályok, mivel minden kultúrában más jelentéssel bírnak a színek, de az tény, hogy a ruháidat oly módon válogathatod össze, amely segíthet egy konkrét üzenet elküldésében a mindennapi életben. Ezek a különleges ruhák finom, de világos üzeneteket küldhetnek.

Ezt szem előtt tartva, készítettünk egy listát a legnépszerűbb színekről, amelyeket az emberek viselnek, és azok jelentéséről. Olvass tovább, ha szeretnéd megtalálni a tökéletes ruhát arra a különleges alkalomra, amely vár rád.

1. Kék – nyugalom

A kék szín nyugtató hatású. A divat-tanácsadók szerint az állásinterjúkhoz ajánlott, mivel a lojalitást szimbolizálja. Azt mondják, hogy éppen ezért a rendőrök hagyományosan kék egyenruhát viselnek.

2. Sárga – kreativitás

Pszichológiai szempontból a sárga egy erőteljes szín. Kapcsolódik az érzelmekhez, a kreativitáshoz és a magas önértékeléshez. Izgalommal, stimulációval és boldog hangulatokkal társul.

3. Rózsaszín – ártatlanság

Sötétebb árnyalatban a rózsaszín a szórakozáshoz és az izgalomhoz társuló érzéseket inspirálja, míg halványabb árnyalatban inkább a pihenéshez, sőt az energiahiányhoz kapcsolódik. Nyugaton ezt valahogy nőies színnek bélyegezték, amelyet az üzleti életben javasolt mérsékelten használni. Az általa közvetített legfontosabb üzenetek egyike az ártatlanság, a szeretet, az odaadás és a nagylelkűség.

4. Fehér – tisztaság

A nyugati kultúrában a fehéret a tökéletesség színének tekintik. Könnyedséggel, frissességgel, tisztasággal, nyugalommal, erkölcsiséggel, jósággal és ártatlansággal társítják. Azt mondják, hogy pozitív jelentéssel bír.

5. Zöld – frissesség

A zöld olyan szín, amely könnyen társul a természethez, és érzelmileg megnyugtató színnek is tekinthető. Frissesség, harmónia és egyensúly érzetet ad.

6. Piros – életerő és szenvedély

Ami a piros színt illeti, nemcsak szenvedély, erő, vitalitás és szerelem, hanem veszély, agresszivitás és gyűlölet is társul hozzá. Az öltözködésben az extroverzió, a hatalom és a vitalitás érzetét adja.

7. Fukszia – szórakozás

A fukszia egy feltűnő szín, amely kifejezi az energiát, a vitalitást és a szórakozást. Merész színnek tekintik, amely a művészi világhoz is kapcsolódik. Általános javaslatként használható energiát igénylő tevékenységekben, például aerobik és erősítő gyakorlatokhoz az edzőteremben.

8. Lila – kifinomultság

A lilát a királyság színének tartották – luxust, gazdagságot és kifinomultságot jelent. Hosszú ideig nehéz volt ilyen színű ruhát szerezni, éppen ezért használták a kiváltságos személyek ruházatában.

9. Narancs – függetlenség

A narancssárga szín jellege függetlenséghez, önmotivációhoz és szervezettséghez kapcsolódik. Erős akaratra és versenyképessége is utalhat.

10. Barna – stabilitás

A természetben olyan könnyen megtalálható szín hitelességet és stabilitást közvetít. Kiváló szín az új vagy nehéz információk továbbításához, mivel állítólag semleges légkört teremt a beszélgetésekhez.

11. Szürke – semlegesség

A szürke szín a semlegességet és a kifinomultságot szimbolizálja. Ez a második legnépszerűbb szín az interjúkon való részvételhez (az első kék). Kevésbé elnyomó módon jelzi a hatalmat, mint a fekete.

12. Fekete – elegancia

A feketét a tervezők és a fiatalok egyaránt értékelik. Ezt a sötét színt a következetességgel és az eleganciával társítják. Hatalomra utal, de az erőszak vagy bezárás érzését is közvetítheti. Javasoljuk, hogy állásinterjún tartsd szem előtt a szín mindkét aspektusát, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a megfelelő üzenetet közvetítjük.

Gondolkoztál már azon, hogy a kedvenc színeid mit mondanak rólad, amikor azokat viseled? Ismersz valakit, aki rajong valamelyik említett színért? Továbbítja ezt az üzenetet, amikor viseli? Tudasd velünk a hozzászólásokban, mit gondolsz!