14 menő dolog, amit megtalálhatsz anélkül, hogy bemennél a boltba

A Világbank kutatói szerint a világban naponta legalább 3,5 millió tonna szilárd hulladék keletkezik. Ha semmit sem változtatunk, a szakértők szerint a század végére ez a szám 11 millió tonna lesz. A fogyasztásunk a hibás. És ami jó, hogy egyre több ember és különféle vállalat ismeri fel a probléma mértékét és próbálja csökkenteni a hulladék mennyiségét. Nem dobnak el felesleges dolgokat, hanem ehelyett második életet adnak nekik, mások pedig nem használnak eldobható tárgyakat és műanyagokat.

A következő internetes felhasználók megmutatják a világnak, hogy bárki közülünk segíthet a természet megóvásában.

“A feleségem ezt a régi ipari mixert lámpává változtatta a konyhánkban.”

“Ebben az évben úgy döntöttem, hogy nem vásárolok drágán karácsonyfát, hanem a hátsó udvaromból származó ágakból készítem magam.”

“Most készítettem egy hatalmas táskát régi farmernadrágból.”

Aki ezt a képet készítette, a saját szívószáljával jön a kávézókba, amit sokszor újra felhasznál.

“Találtam egy régi könyvespolcot a szemetesben. Gyorsan lefestettem nem mérgező festékkel, némi földet tettem bele, néhány maggal és régi festékpálcák a címkéknek. Most már van egy saját teraszos zöldségkertem. ”

„Most fejeztem be az első újrafelhasználható vattapárnám készítését, miután mások inspiráltak. Régi gyermekpizsamákat használtam fel. Nem számítottam arra, hogy ennyire fogom szeretni őket! “

“Váltottam pamut törölközőre a ‘papírtörlő’ helyett.”

“A második évben minden ajándékomat újrafelhasznált anyagba csomagoltam.”

“Egy régi kézitáskából cipőt varázsoltam a kisgyermekem számára!”

„Ékszerek régi kartondobozait használom gyöngyrendező készítéséhez. Tényleg nem akartam vásárolni műanyag rendszerezőt. ”

“Kókuszdió, amit sótartóként használunk, és a családomban van több mint 20 éve”

“Hálás vagyok, hogy anyukám meggyőzött róla, hogy a nagymamám régi gótikus bútorait valami modernebbé és funkcionálisabbá változtathatom.”

“Anyukám kapott 2 ilyen festett üveg ablakot a szülei házából. Túl szépek voltak, hogy elengedjék!

„Imádom a cadaqués-i (Spanyolország) 2 eurós ajándéktárgyamat. Megmentettem ezt a Font Vella vizes palackot vacsoránál nyaralás közben, miközben több ezer mérföldre repültem vele, hogy hazahozzam, és fürdőszobai szappan adagolóvá alakítottam.