14 tipikus szomszédtípus, akik az idegeinkre mennek

Ahogyan a rokonait, úgy a szomszédait sem igazán válogathatja meg az ember. Ugyan a költözéssel meg van a lehetőségünk, hogy lecseréljük őket, de az az igazág, hogy vajmi kevés eséllyel találhatunk jobb szomszédokat. Pláne, ha társasházakról van szó, ugyanis minden ilyen épületben megtalálható néhány tipikus szomszédtípus.

1. A valóságshow szereplők

Ezek azok a szomszédok, akinek csupa dráma és veszekedés az életük. Az egész háztömb hallja, hogy min veszekednek, és bár az elején még bosszant a hangos kiabálás, idővel állást foglalsz a vitában és együttérzést mutatsz az egyik fél iránt.

2. A bulibáró

Ő az a szomszéd, akinek a zenei ízlése az egész lakóépület zenei ízlését meghatározza. Csak remélni tudjuk, hogy egy olyan emberbe botlunk, akivel megegyezik a zenei érdeklődésünk. Általában késő este kezd hozzá, és előfordul, hogy a barátai is csatlakoznak hozzá.

3. A szagos

Ez a szomszéd, aki állandóan főz valamit, és előszeretettel a folyosóra szellőztet, hogy az egész épület éreshesse a konyhájából kitörő szagok kavalkádját, amitől vagy megéhezünk, vagy épp ellenkezőleg, és felfordul a gyomrunk.

4. A füstölgő

Úgy tűnik, hogy ez a szomszéd cigarettával a szájában született. Nem fél a cigisdobozokon látható képektől, és a nyilvános helyeken történő dohányzás tilalmától. Az erkélyen, az ablakon, a lépcsőn, az ajtó előtt… igazából bárhol dohányzik.

5. Az acélgolyó tulajdonos

Megvan az a szomszéd, akinél mindig leesik valami hatalmas, emberhez nem méltó tárgy a padlóra, ami akkora zajt csap, hogy még a földszinten élőknél is beleremeg a fal? Leggyakrabban este 11 és reggel 7 között aktív.

6. A hapcis

Az ilyen szomszéd mindig a legvékonyabb falú lakásban él, de az erőteljesebb hatás érdekében néha az erkélyre állva adja elő a produkcióval felérő tüsszentését, melynek olyan nagy a hangereje, hogy sokszor a zenét hallgató csávót is simán lenyomja.

7. A bűzös

De az! Ez az a szomszéd, aki mindig kirakja a szemetet és a sok szart az ajtaja elé, majd biztosít róla, hogy hamarosan elviszi. De soha nem teszi.

8. A vízkárosult

Ez az a szomszéd, akinek mindig meghibásodik a vízvezetéke, beázik, és az egész lépcsőháznak szörnyű károkat okoz. Maga a két lábon járó katasztrófa.

9. A parkoló királya

Ez az a szomszéd, akinek egy külön parkolóhelye van, amiért bár nem fizet, de mindenki tudja, hogy az övé. Ócska autóval jár, viszont komoly riasztórendszert épített a kocsiba, amit minden szellő bekapcsol. A saját parkolóhelyének biztosítása érdekében vödröket, láncokat, bójákat használ.

10. A térfigyelő kamerák

Gyorsabban terjesztik a híreket, mint a bulvár és a közösségi média. Mindent tudnak mindenkiről.

11. A szeretetéhes nő

Egy nehéz sorsú nő, aki szeretetre éhezik. Folyamatosan egy erős férfi kézre van szüksége a szomszédból, mondvacsinált okokra hivatkozva.

12. Az állatbarát

Ez a szomszéd imádja a kölyökkutyákat, a macskákat és igazából mindenféle-fajta állatot. Tulajdonképpen az egész lakása az állatok birodalma, a szörnyű szagukat pedig az egész épületben érezni lehet.

13. A házsártos idős néni

Minden apró neszre felfigyel, és a radiátorcsövön keresztül történő kommunikációjával szóvá is teszi, ha például túl hangosan nevetsz, ha túl hangosan lépkedsz, vagy ha túl hangosan csukod be az ajtót, vagy ha éppen túl hangosan veszel levegőt. Idősebb, mint a város, amiben éltek, a hallása mégis olyan, mint a denevéreké.

14. A fakopáncs

Neki az egész élete egy véget nem érő lakásfelújítás. Általában hétvégén tevékenykedik, és akkor is főként a kora reggeli és délelőtti órákban. Ilyenkor aztán mindent bevet: fúr, farag, kalapál.