15 ember, aki a saját bőrén tapasztalta meg, hogyan is működik a karma

A bosszú, de még annak a gondolata is képes aktiválni az emberi agy örömközpontját. Ezért van az, hogy ha valaki nagyon megbánt minket, akkor utólag már hiába próbálja, egy szimpla bocsánatkéréssel nem tudja helyrehozni, amit ellenünk tett. Az élet egyik csodája azonban, hogy még ha sokat is gondolunk rá, legtöbbször nincs is szükség bosszút állni az ellenségeinken, a karma ugyanis megteszi ezt helyettünk.

,,Nemrégiben valaki betörte a kocsiablakom és ellopta a cuccaimat az autómból, de rablás közben elhagyta a pénztárcáját, amit természetesen átadtam a rendőrségnek.”


,Többször is megkértem a szomszédaimat, hogy csináljanak valamit a minden éjjel ugató kutyájukkal. Semmit nem tettek. Ezt a kis hangszercsomagot a fiamnak vettem ajándékba, és holnap korán reggel bosszút állunk.”


,,Nemrég az egyik barátom folpackba csomagolta az autómat szívatásból. Íme a válaszom neki.”


,,A férjem dühös rám, mert ma reggel csak az ágyunk azon részét csináltam meg, ahol én alszom. Egyszer minden jó véget ér, drágám.”

Amikor valaki bosszút áll a szórólapokat gyártó cégen.


,,Amíg edzeni voltam, valaki nekiment a kocsimnak, és elhajtott, viszont leesett az autójáról a rendszámtábla.”


A szemetesek bosszúja nagyon tud fájni.


,,Tavaly február 14-én korán reggel felkeltettem és elvittem a családom reggelizni. Idén bosszút álltak: csak pihenni szerettem volna egy jót, de ők 5:30-kor felébresztettek és elrángattak engem egy kávézóba.”


Amikor a hóhért akasztják.


,,Ellopták a biciklimet. Nem sokkal később egy apróhirdetésben láttam viszont. Találkoztam az eladóval, hogy személyesen is szemügyre vegyem a kerékpárt, majd fogtam és visszaloptam tőle.”


Ez a sofőr most egy értékes leckét tanul a parkolásról.


,,A szomszédaim állandóan cigarettacsikkeket dobálnak a ház elé, én pedig félek tőle, hogy a kutyám megeszi, ezért mindig összeszedem, de nem dobom ki őket, hanem gyűjtögetem, hogy visszaadhassam nekik.”


,,A bátyám tavaly egy üres iPhone-os dobozt adott nekem karácsonyra. Íme rá a válaszom.”


,,A múlt héten váltam. A bíróság arra kötelezte a feleségemet, hogy fizessen nekem 50 dollárt. Így tett eleget a bírói ítéletnek.”