20 ember, akinek a találékonysága sok időt, pénzt és rengeteg idegsejtet takarít meg

Egy kreatív megoldásnak általában 2 fő kritériumnak kell megfelelnie: mindenki számára elérhetőnek kell lennie, és megfelelően kell helyettesítenie a boltban (rendszerint drágán) kapható alternatíváját. Gyűjteményünk hősei egészen kreatív oldalról közelítették meg a problémákat, melynek köszönhetően új módszereket találtak fel a haj göndörítésére, a befagyott autóüveg leolvasztására vagy az egyidejűleg több pizza sütésére ugyanabban a sütőben.

1. ,,Amikor azt akarom, hogy senki ne vigye el a bevásárlókocsimat a boltban, amíg mosdóba megyek, ezt csinálom.”


2. Ha az öv nem marad egyenesen a ruhán, akkor egy darab kétoldalú ragasztó könnyedén orvosolhatja a problémát.


3. ,,Ha kicsi a lábad, próbálj meg gyerekzoknikat vásárolni. Általában féláron vannak és nagyon menőn néznek ki. Én 12 párat vettem 2 ezer forintért.”


4. A régi sütőrácsokat érdemes megőrizni, a segítségükkel ugyanis egyszerre több pizzát vagy süteményt süthetünk.


5. Ezzel a technikával csak 8 másodpercbe telik egy göndör tincs.

6. Ha mosás és szárítás után a műszőrme elvesztette eredeti megjelenését, egy kutyafésű segítségével könnyen orvosolhatjuk a problémát.


7. Egy olcsó cipőtartó segítségével könnyedén rendszerezhetjük a gyermekünk játékait.

8. A csempék közötti fugára rakódott kosz és penész eltávolításához csak egy kis hidrogén-peroxidra lesz szükség. Vegyünk belőle a gyógyszertárban, majd egy fúvókás flakon segítségével vigyük fel a kívánt területre. 15 perc múlva egyszerűen töröljük le.


9. Hogy elkerüljük a teánk hideg vízzel történő hígítását a gyors fogyasztás végett, fagyasszunk le egy adag teát és csináljunk belőle jégkockákat.


10. Rafinált megoldás azok számára, akik szeretnek szappannal mosogatni.

11. Ha egyszerre két ételt kell sütnünk anélkül, hogy összeérnének.

12. Ha nincs kéznél húsklopfoló, használjunk kávésüveget.


13. Egy cipős dobozra vágott lyukak és egy dobozba helyezett labda segítségével végtelen szórakozást biztosíthatunk a macskánknak.

14. Tegyünk acetonnal átitatott vattát a régi rúzsfedélbe, majd húzzuk rá az ujjunkra és várjunk, amíg leoldja a körmünkről a gél- vagy akrilbevonatot.


15. ,,Ha egy hülye ötlet működik, akkor nem hülyeség. 2 óra alatt 300 virághagymát ültettem.”


16. Különösen az utazóknak ajánljuk figyelmükbe, hogy a Google Translate telefonos alkalmazása valós időben képes fordítani a feliratokat.

17. Ha nincs elég akasztó a fürdőszobában, és nem akarunk új lyukakat fúrni a falba.

18. Ha nem akarjuk az egész krémet magunkkal vinni az utazásra, akkor tegyük bele a kívánt mennyiséget egy zacskó csücskébe, majd a vasalóval megolvasztva zárjuk le a nyitott oldalát.


19. Szórjuk be az autó ülését szódával, várjunk 20 percet, majd alaposan porszívózzuk ki. Ettől eltűnnek a kellemetlen szagok.


20. Hogyan lehet gyorsan jégteleníteni egy szélvédőt.

forrás