20+ háztartási trükk, amire egész életünkben vártunk

Az életünkben jelentkező bosszantó apróságok nagyban megnehezítik a mindennapjainkat: a csuklás megnehezíti a munkánkra történő koncentrálást, a szétmorzsolódott kozmetikumok pedig számtalan kellemetlenséget képesek okozni. Szerencsére azonban ma már mindenre létezik megoldás, a kreatív internetezők a különféle közösségi oldalakon pedig rendre meg is osztják egymással az érdekes praktikáikat. Cikkünkben most 20 ilyen pazar trükköt gyűjtöttünk össze, melyeket bárki könnyedén beépíthet és hasznosíthat a mindennapjaiban.

Ehető tányér

 • Egy látványos ehető tányér készítéséhez egyszerűen tegyünk egy tálba egy tortillát, majd rakjuk be kb. 30 másodpercre a mikróba: ettől a tortilla a kívánt formában megkeményedik.
 • Gyorsan kellene felszedni apró hulladékokat, például szétszórt szemhéjfestéket vagy mosóport, de nincs kéznél porszívó? Vegyünk egy darab puha kenyeret, ez gyorsan felszedi a koszt és nem keni szét a padlón, ellenben például a nedves ronggyal vagy törülközővel.

Garnélatisztítás

Csuklás ellen

 • A csuklás megállításához öntsünk vizet egy pohárba vagy csészébe és próbáljunk meg inni a másik végéből.
 • A csuklás leküzdésének másik módja, ha összekulcsoljuk a kezünket a hátunk mögött, lehajolunk és így próbálunk meg inni egy pohár vizet.
 • Hatékony módszer a gyors elalváshoz: összpontosítsunk a szemhéjon látható foltokra. Hamarosan belemerülünk és néhány perc múlva már alszunk is.
 • Ha valamit meg kell találnod a sötétben, akkor használd a perifériás látást: az éjjellátásért felelős receptorok ugyanis nem a retina központjában, hanem annak szélén helyezkednek el. Ezért a tárgyak élesebben kirajzolódnak a sötétben, ha nem közvetlenül rájuk nézünk.

Gyerekkarkötő

 • Ha nem szeretnénk hogy például egy nagyobb rendezvényen vagy gyereknapon a gyermekünk elvesszen, akkor célszerű az internetes áruházakból szilikon karkötőt rendelni nekik, melyeken feltüntethetjük a nevét és a szülei telefonszámát.
 • Ha kis címletű bankjegyekre van szükségünk, akkor az eladók pénzváltással kapcsolatos zaklatása helyett inkább érdemes többször 3 ezer forintot felvennünk egy ATM-nél.
 • Elfelejtetted egy új ismerősöd nevét? Nem probléma. Képzeld el a fejedben az ABC-t, majd a betűkön haladva az illető nevének kezdőbetűjéhez érve nagy valószínűséggel eszedbe jut.

Hordóbol leszívott víz

Könyvtári wifi

 • Ha szeretnél barátságos környezetben és csendben Wi-Fi-t használni, akkor a kávézókkal ellentétben egy könyvtár sokkal jobb választás lehet. Itt nincs kötelező vásárlási limit, és mindig csend van.
 • A kéretlen telefonhívások elkerülése (automata hívások, pl. politikusok) végett legközelebb vegyük fel a telefonunkat és kapcsoljuk ki a készülék mikrofonját. Ezután a számunkat „fantom” jelöléssel látják el és valószínűleg nem fognak többet zavarni.

Kinyúlt melltartó

 • Melltartó vásárlásakor ügyeljünk arra, hogy az utolsó kapcsok legyenek a legkényelmesebbek. A melltartó idővel elkerülhetetlenül is nyúlni fog, ezután pedig szükségünk lesz a többi kapocsra.
 • A tűzhely lekapcsolásával vagy az ajtó bezárásával kapcsolatos idegeskedések ellen a legegyszerűbb trükk, ha ilyenkor hangosan kimondjuk, mit is csinálunk pontosan. Erre könnyebb lesz később visszaemlékezni.

Menstruáció nadrág

 • Ha szeretnénk elkerülni, hogy a menstruáció ideje alatt összefoltozzuk a kedvenc nadrágunkat vagy szoknyánkat, akkor tegyünk egy kevés vízzel hígított hidrogén-peroxidot az érintett területekre. Ha vér kerül rá, a peroxid pillanatok alatt habosodni kezd, ezután pedig sokkal könnyebben eltávolítható lesz a folt, megőrizve a ruha eredeti színét.
 • Megszabadulnál a fölösleges törölközőktől, konyharuháktól, köntösöktől vagy egyéb ruháktól? Adományozd őket állatmenhelyeknek – nekik mindig szükségük van ilyen anyagokra.
 • Ha rövid időn belül sok pozitív véleményt találsz egy álláskeresési oldalon, akkor a HR-es szakember valószínűleg felkérte az alkalmazottakat, hogy hagyjanak pozitív véleményeket – az ilyesmi mindig gyanús.