6 ok, amiért a nők nem azokkal a férfiakkal randiznak, mint akikhez férjhez mennek

A legtöbb nő már gyerekként arra vágyik, hogy egy nap férjhez menjen egy olyan illetőhöz, aki szereti, tiszteli, mindenben segít neki s ott van mellette jóban-rosszban. A férfiak viszont egészen máshogy vannak bekötve, mint a nők. Ők nem feltétlenül ragaszkodnak a házassághoz, mert számukra már az együttélés is olyan, mint a házasság és családként tekintenek partnerükre. Statisztikai adatok alapján ők jobban hajlanak a gyerekvállaláshoz, mint a házassághoz. Mostani posztunkban 6 tényezőt hoztunk el nektek, ami bemutatja, hogy mi az, ami befolyásolja a férfiakat a házasságkötésben.

1, Nem a nőn, hanem az időn van a hangsúly

A férfiak akkor nősülnek meg, ha erre lelkileg teljes mértékben felkészültek. Mindegy, hogy mennyire szeretik, vagy nem szeretik a mellettük lévő hölgyet, ez számukra íratlan szabály, egyfajta ösztön ha úgy tetszik. Ebből kifolyólag nem fontos számukra, hogy hány éves korukban mondják ki a boldogító igent. Egyes szakemberek statisztikai adatai alapján a férfiak nagyjából 28 és 32 éves koruk körül állnak bele a házasságba és a családalapításba. Ha ezen időszakban házasodnak össze kedvesükkel, akkor nagy valószínűséggel nem fognak 42 éves koruk után elválni.

2, Nem csak a vonzerőre építkeznek

John T. Molloy 3500 férfit kért meg arra, hogy jellemezzék valahogy a nejüket, barátnőjüket.

Az alanyok 20%-a illette kedvesét külsőségekre utaló melléknevekkel úgymint: szép, vonz, csinos.

Míg a maradék 80% a párja belső tulajdonságait, személyiségét dicsérte. Amikor a John megkérdezte, hogy miért nem a külsőségeket hozták fel azt válaszolták, hogy nem elég egy vonzó megjelenés ahhoz, hogy családot alapítsanak.

3, A szülők, rokonok nagy mértékben befolyásolhatják a döntést

Akármennyire is függetlenek, önállók akarnak lenni az emberek, tudat alatt hallgatnak a rokonaikra, barátaikra, vagy a szüleikre. Ha ezeknek az embereknek szimpatikus a választott illető, akkor az nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy házasság legyen a vége. Amennyiben nem szimpatikus, elég nagy eséllyel fog a kapcsolat zátonyra futni.

4, Az élettársi kapcsolat csökkenti a házasság esélyét

A pszichológusok arra hívják fel a hölgyek figyelmét, hogy legyenek óvatosak abban az időszakban, amikor már élettársi viszonyban vannak partnerükkel, de még nem tették fel nekik a nagy kérdést. Statisztikai adatok alapján a férfiak az első 22 hónapban 80%-os eséllyel kérik meg kedvesük kezét. A harmadik évtől ennek aránya 50%-ra csökken és 7 év után a házasság esélye a nullával egyenlő.

Míg a nők úgy gondolják, hogy a házassághoz vezető út első lépcsőfoka az összeköltözés, addig a férfiak ekkora már teljes csalánként asszociálnak a nőre, így meg sem fordul a fejükben, hogy házasságra kellene lépni vele.

5, Ha megvan az életszínvonal akkor jöhet a házasság

Vannak férfiak, akik csak abban az esetben döntenek a nősülés mellett, ha egy bizonyos életszínvonalat meg tudtak teremteni. Ilyen például, egy saját ingatlan, gépjármű megvásárlása, stabil lábakon álló munkahely, saját, jól menő vállalkozás megléte. De az is óriási biztonságérzetet ad, ha X összeg lapul a párnájuk alatt aranytartalék gyanánt. Ahhoz, hogy mindezt magukénak tudják türelmesnek kell lenniük.

6, Vannak kapcsolatok, ahol soha nem is lesz esküvő

Soha semmilyen körülmények között nem szabad a férfiakra ráerőltetni az esküvőt, mert annál jobban küzdenek ellen. Meg kell várni, míg feléled bennük a vágy, hogy házasságra akarnak lépni kedvesükkel. A folytonos fülrágással csak azt érik el a nők, hogy partnerük sokkal nagyobb távolságot fog tartani és előbb-utóbb szakítás lesz a vége. Ha a férfi nem áll készen a házasságra, de a családalapításra igen, azt sikernek kell elkönyvelni. Nem egy olyan példa van a hollywoodi hírességek körében is, ahol nem jött létre a frigyre már megszülettek a gyerekek.

via