7 híres karakter, akik valódi emberek alapján jöttek létre

Gyakran tekintünk úgy a filmek és a híres könyvek szereplőire, mintha a barátaink lennének, de aztán eszünkbe jut, hogy nem valósak. Ugyanakkor egyes írók és forgatókönyvírók gyakran merítenek inspirációt valódi emberektől – külső megjelenésüket, szokásaikat és kedvenc szavaikat figyelembe véve.

Ma meghívunk, hogy nézd meg a leghíresebb karaktereket, és az embereket, akik inspirálták őket.

Dr. House és dr. Thomas Bolte

Hugh Laurie zseniális orvosa annyiban hasonlított az igazira, dr. Thomas Bolte-re, hogy mindketten olyan eseteket oldottak meg, amiket egyetlen más orvos sem tudott. A sorozat készítői előzetesen Bolte doktor valós eseteinek leírásaiból merítettek inspirációt. Az orvos most is él, karrierje a sorozat óta csak felfelé ível, és nagyon szeret görkorcsolyával járni, mert így bármelyik esethez hamar odaér.

John Gray és Dorian Gray

Az angol költő, John Gray volt az, akiről Oscar Wilde megmintázta a híres Dorian Gray alakját. Kifinomult, intelligens, jóképű, ambíciózus költőként kezdte, de az igazi Gray sajnos 30 év után elment katolikus papnak.

Sherlock Holmes és  Joseph Bell professzor

Arthur Conan Doyle legendás nyomozója dr Joseph Bell életéra alapult. Az író saját egykori orvosi tanárát és mentorát alkotta újra, aki elképesztően intelligens volt, és sajátos módszerével jött rá a dolgok nyitjára. Doyle egy levelében meg is írta a professzornak, hogy tartozik neki Holmes figurájáért.

James Bond és Sidney Reilly

Sokan vitatkoztak már azon, honnan merítették pontosan James Bond karakterét. Abban azonban a legtöbben egyetértenek, hogy a sok kém közül a brit Sidney Reilly lehetett a legfőbb forrás. Reilly alacsony  iskolázottsága ellenére kiválóan beszélt nyelveket, manipulált másokat, és mágnesként vonzotta a nőket. Nagyon könnyen kadta magát egy másik embernek, és soha nem zavarodott bele egyik alteregójába sem, ráadásul minden problémára talált megoldást.

Pán Péter és Michael Davies

J. M. Barrie Pán Péteréhez  barátait, és annak gyermekeit vette alapul, főleg Arthur és Sylvia Daviest, illetve fiukat, Michaelt. A könyveb sok karaktert nevezett el róluk, de Michael volt a legokosabb, a legeredetibb és egy potenciális zseni. Amikor Michael szülei meghaltak rákban, Barrie nevelte fel a fiút és a testvéreit.

Christopher Robin Milne és Róbert Gida

Christopher Robin Milne volt a híres Micimackó-megformáló, Alan Alexander Milne fia. Róbert Gida tehát igazából Chirstopher Robin, akinek életében a kedvenc játéka egy, az apjától kapott plüssmaci volt. Christopher nem emlékszik vissza valami egetrengetően jó gyerekkorra, anyja csak saját magával törődött, apja csak az írással, ezért a fiú sokat játszott képzeletben a plüssállataival.

A Wall Street farkasa és Jordan Belfort

A Wall Street farkasa című film tulajdonképpen Jordan Belfort életrajzán alapul. A férfi először luxuskörülmények között élt de két évre rá tőzsdei csalás miatt börtönbe került. Miután kiszabadult, Belfort írt két könyvet az életéről, és motivációs beszédeket tartott. Sikerének fő szabálya az volt, hogy Tégy, úgy, mintha! Viselkedj úgy, mint egy gazdag ember, és akkor hamarosan az is leszel!