7 szuperétel, amitől a szempilláid hosszabbak és egészségesebbek lesznek

Sokféle módon járulhatsz hozzá a szempilláid természetes, egészséges fejlődéséhez. Ezek közül mutatunk párat.

A pillákat nem csak azzal tudod dúsabbá varázsolni, hogy felhagysz egy időre a sminkeléssel vagy este természetes olajokkal masszírozod át a szemedet és környékét, hanem olyan ételekkel is, amelyek pontosan a haj, köröm és szempilla növekedésére vannak jó hatással.

1. Tojás

Proteinekben gazdag

A szempillák és a haj keratinból állnak. A proteinben gazdag ételekből megfelelő mennyiségű aminosavat viszel be, amely hozzájárul a szervezet keratin termeléséhez. Ez a pillákat erősebbé és hosszabbá teszi.

2. Lazac

A lazac Omega-3 zsírsavban, D vitaminban, B vitaminokban gazdag

Az Omega-3 zsírsavak megvédi a szempillákat a töredezéstől, az elgyengüléstől és a hullástól. A vitaminok a növekedéshez is hozzájárulnak.

3. Magvak

Omega-3 savakban, E vitaminban gazdag

Az elfogyasztott magvakban található Omega-3 savak és az E vitamin együttes erővel vért és oxigént szállítanak a haj és a pillák sejtjeihez. Serkenti a vérellátást, ezzel erősíti a felépítést, így gyorsabban nőnek a szálak.

4. Zöldségek és gyümölcsök

A és C vitaminban gazdagok

Ezek a vitaminok segítik a szempilla növekedését, mivel a kollagén termelését is támogatják. A zöldségek és a gyümölcsök haja kovasavat tartalmaz, amely esszenciális tápanyag az egészséges fejlődéshez.

5. Gomba

B3 vitaminban gazdag

Segíti a vérkeringést és a keratin termelését. Hozzájárul a növekedéshez és az erős, egészséges felépítéshez. Serkenti a sejtregenerálódást és csökkenti a hullást.

6. Babfélék

H vitaminban és folsavban gazdagok

A H vitamin serkenti a szőrtüszők vérellátását, ezzel is segítve a gyors növekedést, továbbá dúsabbá teszi, nem engedi kiszáradni és kihullani őket. Segíti a szervezetet az aminosavak és természetes zsírok felvételében, amely elengedhetetlen a szép és egészséges szempillákhoz. A folsavak meggátolják a szálak töredezését.

7. Teljes kiőrlésű gabonák

B6 vitaminban és vasban gazdagok

A B6 vitamin a melanin előállításában segédkezik, ez az a pigment, amely a pillák színéért felel. A szőrtüsző tárolja a vasat, ettől a szálak erőssé válnak.