9 dolog, amit minden nap csinálunk, anélkül hogy észrevennénk, mennyire veszélyesek

Az embernek van egy bizonyos hatodik érzéke, ami által képes megérezni, ha veszélyben van. Ez az érzék azonban, nem jósolhat meg mindent, főleg, ha a mindennapi szokásainkról van szó. Ugyanis, vannak olyan dolgok, amelyek könnyedén károsak lehetnek a szervezetünkre és egészségünkre. A legrosszabb az egészben mégis az, hogy ezeknek a dolgoknak a legnagyobb része szinte nélkülözhetetlen számunkra, hiszen mindennapi életünk részét képezve, kénytelenek vagyunk használni őket.

Ivás műanyag palackból

Az ember egészségére a műanyag káros, ugyanis a pet palackokban található folyadékok mikro-műanyagokat tartalmaznak. A műanyag palackok összetevői elősegítik az elhízást, csökkentik a termékenységet, illetve számtalan betegség kiváltó okai lehetnek, a gyerekekre pedig még nagyobb veszélyt jelentenek.

Vegytisztítás

A vegytisztítás során veszélyes vegyszereket alkalmaznak. Ezek egy része akár a ruhákban is maradhat, ami növeli a légzőszervi megbetegedések, a szemirritáció, a fejfájás, a szédülés, valamint a látási problémák előfordulásának kockázatát.

Elfojtott tüsszentés

A tüsszentés elfojtása komoly károkat okozhat a dobhártyában, ugyanis a levegő, jobb híján a füleken keresztül igyekszik távozni.

Parfümök vegyszerekkel töltve

A parfümök egy részében a gyártók által titkolt mérgező összetevők találhatók. Ezek többsége hormonzavart, légzési nehézségeket és hányingert is okozhat. Ugyanakkor a mérgezés növeli a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát is.

Pattanások kinyomása

Egy kinyomott pattanás gyulladáshoz és fertőzéshez is vezethet. Az arcon található pattanások kinyomása a legveszélyesebb. Ennek oka pedig, hogy az agy közvetlen közelében találhatók, így egy pattanás környéki fertőzés idegrendszeri problémákhoz, látáskárosodáshoz, bénuláshoz vagy a legszélsőségesebb esetben halálhoz is vezethet.

Kozmetikumok szintetikus összetevőkkel

A kozmetikumokban vannak olyan összetevők, amelyek bőrirritációt vagy akár bőrrákot is okozhatnak.

Párnatisztítás mellőzése

A párnánk, amin minden éjjel alszunk tartalmazhatnak apró bőrdarabkákat, hajat, illetve a fejünkről felszabaduló zsírokat is. A koszos párna így allergiát és bőrproblémákat is okozhat.

Orrszőr tépkedés

Az orrszőr kitépése bőrirritációt okozhat, emellett gyengíti az immunrendszert és megnöveli akár komolyabb betegségek kialakulásának kockázatát is.

Előrecsomagolt élelmiszerek fogyasztása

A friss termékeknél sokkal kevesebb tápanyagot tartalmaznak, így a kész termékek jelentős részében rákkeltő anyagok is találhatók, ugyanis magas hőmérsékleten készülnek. Ezenkívül, összetevőik a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is növelik.