Az alkalmazottak felfedtek 17 iparági titkot, amelyekről eddig egyáltalán nem tudtunk

Úgy tűnhet, hogy alig van valami, ami meglephet minket, hiszen az interneten mindenre megtaláljuk a választ. Mégis az internet is teljesen tájékozatlan az egyes iparágakban rejlő összes titokról. Az egyetlen módja, hogy felfedezzük őket, ha első kézből származó ismereteket szerzünk.

Összegyűjtöttük a különböző szakmákban dolgozó emberek tapasztalatait, hogy ne kelljen mindent egyedül kitalálnia.

 • Az ügyfélszolgálat chatelője látja, hogy mit írsz be a mezőbe, mielőtt elküldenéd.

 • Mikor egy tévéműsor szindikálásra kerül, néhány jelenetet kivágnak az epizódokból, hogy kissé rövidebbek legyenek, és több reklám férjen be. A műsort kissé fel is gyorsíthatják, hogy egy kicsivel még több reklámot tudjanak belepréselni.
 • Itt a “Bath and Body Works” korábbi munkatársa. Az illatok, amiket “megszüntetnek”, más néven és új reklámmal térnek vissza. Csak újrahasznosítják az illatokat.
 • Ha ömlesztett diót, gabonát stb. vásárolsz, tudd, hogy azokat a tárolókat valószínűleg ritkán tisztítják, és még ha “tisztítják is”, jó eséllyel csak kiöblítették/törölték, hogy tisztának tűnjenek. Dolgoztam egy olyan ömlesztett részlegen, ahol nem volt tisztítási napló vagy fertőtlenítési eljárás. A tárolókban molyok/rovarok kolóniái és penész is volt.

 • Minél világosabb a kávé pörkölése, annál több koffein van benne. Nagyon gyakran hallom az emberektől, hogy “én egy világos pörkölésűt kérek, végül is nem akarok egész éjjel fent lenni, haha”. Ne feledd – a koffein már az elején benne van a kávébabban, minél jobban pörkölöd, annál több koffein ég el, mivel a kávébab természetes olajaiban van.
 • Minden szállodában van egy óriási doboznyi el nem kért telefontöltő, és örömmel engedik, hogy átnézd. Soha többé nem kell vennem egyet sem.
 • Ha akár a legkisebb folt is kerül a matracodra, a gyártó garanciája érvényét veszti. Ha matracot veszel, vegyél matrachuzatot. Matracot visszavinni egy matracboltba nagyon nehéz, senki sem akarja visszavenni a matracot, ki tudja, mit csináltál rajta, ezért az eladók szinte lehetetlenné teszik a visszavételt (egy matrac felújítása nagyon sokba kerül az eladónak).

 • Én a rádióban vagyok. Nem mi választjuk meg, hogy mit játszunk adásban, a PD ütemezi be, és mi csak beszélgetünk a dalok között. A legközelebb akkor kerülünk hozzá, amikor kérést játszunk, általában olyasmit, amit hallani akartunk, de valójában senki sem kérte.
 • Fotós vagyok Hollywoodban. A legtöbb kisebb díjátadó, például az MTV VMA, Teen Choice Awards stb. győztesei már tudják, hogy nyerni fognak. Ez motiválja a tehetségeket, hogy eljöjjenek az eseményre. A néhány kivétel az Oscar-gála és a Golden Globe.
 • Az élelmiszereken szereplő összetevő- és tápanyag-összetételi adatok pontatlanok. Eltekintve a harmadik fél követeléseitől, amelyeket ki lehet kerülni, az FDA-nak nincsenek meg az erőforrásai a legtöbb tápanyag- és összetevő-nyilatkozat pontosságának ellenőrzésére, ehelyett a becsületbeli rendszerre támaszkodnak.

 • Miután az utazási iparban dolgoztam, elmondhatom, hogy a szállodai szobák árai gyakran nem fix árak. Ha a vendégek a recepcióra jönnek, és az árról kérdeznek, általában a magas árból indulunk ki. A legtöbb ember ezt elfogadja, és fizet. Ha azonban egy vendég tétovázik, vagy esetleg kisétál, akkor néha le tudjuk csökkenteni az árat, hogy ott tartsuk őket. Gyakran van egy alsó határ, amelyet a tulajdonosok határoznak meg – ennél lejjebb nem mehetünk, különben pénzt veszítünk.
 • Volt mentős vagyok. Soha nem ellenőriztem, nem ítéltem meg, és nem is érdekelt, hogy tiszta alsónemű van-e rajtad. A szüleid hazudtak.
 • A “bio” élelmiszerek nem feltétlenül vegyszerek nélkül termesztett élelmiszerek. Rengeteg bio címkéjű növényvédőszer van, amelyek közül sok ugyanolyan mérgező, mint a szintetikus társaik. Amikor azt mondom, hogy “vegyszerek nélkül termesztett”, akkor olyan mesterséges termékekre gondolok, mint a műtrágyák és rovarirtók/gyomirtók.

 • Az ékszereknél a gyémánt luxuskiadás, nem pedig befektetés. Az arany a befektetés. Ha megpróbálja eladni az eljegyzési gyűrűjét, talán 20%-át kapja annak, amit eredetileg fizetett érte. Az ékszerészek a gyémántokat a töredékéért tudják megszerezni.
 • A legtöbb svájci sajt (Gruyère, Emmentaler, Appenzeller) laktózmentes, akárcsak minden olyan sajt, amelyet legalább 2 évig érleltek, például a Parmigiano Reggiano vagy az érlelt Gouda. Egy sajtboltban dolgozom, és az ügyfelek általában meglepődnek, amikor megosztom velük ezt az információt.
 • A haj nem él. Ha a hajad sérült, nem tudod “megjavítani”. Azok a termékek, amelyek azt állítják, hogy rendbe hozzák a sérült hajat, csak egy viasz-, szimetikon- vagy dimetikonbevonatot raknak a hajszálra, amitől az sima lesz. A sérült hajra a legjobb megoldás a hajvágás.

 • Azok az ingyenes kvízek, amelyek felbukkannak a hírfolyamodban (“Milyen színű az aurád?”) azért vannak, hogy marketingadatokat gyűjtsenek rólad. Még ha nem is kérik el az e-mail címedet, vagy próbálnak eladni valamit, a legtöbbször elmentik az általad beküldött válaszokat, és arra használják fel, hogy később reklámokat célozzanak meg neked.