Így néznek ki az átlagos ingatlanok a világ 9 különböző országából

Magazinokra vagy filmekre gondolva az otthonokat nagynak és tágasnak látjuk, amelyekben a luxus uralkodik. Valójában, azonban nem mindenki lakhat hatalmas házban vagy lakásban, ugyanis nem mindenkinek jár ki ez a kényelem. Az átlag otthonok korántsem olyan tágasak, és még kevésbé díszítik őket drága berendezési tárgyak. A következőkben te is megtudhatod, hogy milyenek az átlagos házak a világ különböző országaiban.

Japán

Tokió az ország egyik legsűrűbben lakott városa, sőt a világé is. Csak a gazdagabb emberek engedhetik meg maguknak, hogy tágas lakásokban éljenek. Mindeközben a japán emberek túlnyomó többsége apró lakásokban kénytelen élni.

Általában a lakást egy nagy szoba jellemzi, ami ellátja a nappali, az étkező és a háló szerepét is. Az erkélyre pedig csak az ágyon keresztül lehet kimenni.

A folyosóról nyílik a mini fürdő és a szintén mini főző fülke.

Spanyolország

A spanyolok leginkább lakótelepeken élnek, amelyek kivétel nélkül minden városban felelhetők.

A házakat fehér falak, kőpadló és redőnyös ablakok jellemzik. Központi fűtésre nincs lehetőség, így a téli hónapokban elektromos fűtőberendezéseket használnak.


Svédország

Minden apartman tároló szekrénnyel rendelkezik az alagsorban. Az erkélyeket pedig kényelmi szempontok szerint rendezik be.

A világhírű skandináv design tipikus jelei a fehér letisztult falak és bútorok. Az ablakokon legtöbb esetben még függönyök sincsenek.

A központi fűtés nem minden épületben van, így a britek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a belső hő ne vesszen el. Az Egyesült Királyságban a mosdókon a csapok általában különálló hideg és meleg kontrollokkal rendelkeznek.


A lakásokban csak egy apró bejárati rész van, hisz az csak a cipő levételének helye, semmi másra nem használják.


Ausztrália

Az ausztrálok szeretnek házakban élni, de manapság már egyre több család költözik lakótelepi lakásba.

India

Az indiai épületek belsőterei a modern nyugati és keleti stílusok keveréke. Az alsó szintet általában raktárak és istállók használják, míg az emeleten történik a vendégek fogadása. Minden háznak van egy szobája a bálvány számára, amihez naponta kétszer imádkoznak. A nők hálószobáinak ablakai a hátsó udvarra néznek, ugyanis számukra tiltott, hogy kinézzenek az ablakon.


Forrás