Íme 10 dolog, amit az oroszok szó szerint elfogadhatatlannak tartanak

A mentalitás hatalmas dolog, hisz nagymértékben befolyásolja, hogyan érzékeljük a világot, például, hogy mi a jó és mi a rossz. vannak olyan jelenségek, szokások, tevékenységek, amit mi teljesen ártalmatlannak és átlagosnak tekintünk, ám az oroszok nagyon szégyenkeznek miatta. A mostani posztunkban összegyűjtöttünk 10 dolgot, ami utóbbi nemzet számára teljesen elfogadhatatlan ezért mindent megtesznek azért, hogy ez soha ne forduljon velük elő.

1, Humanitárius oktatás

Az oroszoknál a közhiedelem szerint az embereknek gyárakban kell dolgozniuk, ahol rakétákat kell építeniük, embereket kell gyógyítaniuk és a többi. Oroszországban egyébként nagyon nehéz a humán tudományokra szakosodott embereknek munkát találni. A nyugati országokban a haszontalan filozófus sztereotípiája már elhalványult, sőt már támogatják az irodalmat és olyan fizetést kapnak a bölcsészek, mint az informatika tanárok.

2, Anonim támogató csoportok

Az oroszok nem igazán kedvelik azokat az anonim csoportokat, melyek a különböző függőségekben szenvedő embereket támogatják. Az USA-ban ezzel szemben nagyon népszerűek ezek a csoportok, de nem mindegyik a függőségre épül. Van amelyik a depressziót, közeli hozzátartozó elvesztését, vagy egy támadás feldolgozását kezelik.

3, Leopárd minta

Az oroszokat mérhetetlenül zavarja, ha valaki állatmintás ruhában jelenik meg náluk. A leopárd mintás ruhák és lábbelik már-már szinonimájává váltak a könnyűvérűségnek. A nyugati országokban ezzel szemben semmilyen negatív jelzőt nem társítanak ezekhez a mintájú ruhákhoz.

4, Vonakodás a főzéstől

Az otthoni ételek szentnek számítanak az oroszok számára. Ők tökéletesen emlékeznek nagyszüleik pitéjére, és az anyjuk három fogásos vacsorájára. Úgy gondolják, hogy az az ember, aki házhoz rendeli az ételt, magányos. Ha látják, hogy egy nőt hidegen hagyja a főzés, azt számba se veszik. A nyugati országokban, főleg az Egyesült Államokban szinte egyáltalán nem főznek az emberek, mert időpazarlásnak találják.

5, Pszichológus meglátogatása

Az oroszoknál egyáltalán nem szokás pszichológushoz menni, mert számukra az a gyengeség jele, ha egy idegenre bízzák személyes jellegű problémáikat. Ők biztosak benne, hogy vagy így vagy úgy, de meg tudnak birkózni a problémákkal egyedül is. Nyugaton, főleg az Egyesült Államokban a felnőtt lakosság csaknem fele jár pszichológushoz.

6, A felsőoktatás hiánya

Oroszországban kudarcnak fogják fel az emberek, ha nem sikerül elvégezniük valamilyen felsőoktatási iskolát. Európában és az Egyesült Államokban nagyon-nagyon sok pénzt kell belefektetni a tovább tanulásba, ezért ők nem ítélik el azon fiatalokat, akik nem szereznek diplomát.

7, Saját lakás és autó hiánya

Az oroszoknak az ambíció és a megbízhatóság nagyon fontos, ezért a saját lakás és autó egyfajta stabilitást szimbolizál. Természetesen nincs elvárva, hogy már fiatalon beszerezzenek egy autót, vagy egy lakást, de ha már elkezdtek dolgozni, akkor jó lenne ezeken a lehetőségeken elgondolkodniuk. Az amerikaiak ezzel szemben nem hajtják a saját ingatlan és ingóság igényét, mert ők minden házat és minden autót bérelnek.

8, Lakk cipők és táskák

Oroszországban nyílt titok, hogy a lakk cipőket és táskákat vulgárisnak és olcsónak találják. Ezzel szemben Amerikában semmi probléma az efféle kiegészítőkkel. Ezeknek a termékeknek a népszerűsége 2018-ban lendült fel és mind a mai napig tart.

9, A komoly kapcsolat hiánya 30 éves korban

Az oroszoknál elég aggasztó, ha valaki 30 éves koráig nem találta meg az igazit és nem alapított családot. Ennél a nemzetnél a család a legfontosabb ezért nem értik azokat az embereket, akik elszalasztják ezt a lehetőséget. Ezzel szemben Európában a házasság átlagéletkora folyamatosan növekszik, például Svédországban 36 éves korban nősülnek meg vagy mennek férjhez az emberek.

10, Használt ruhák és ékszerek

Oroszországban fokozatosan tűnik el a luxustermékek iránti igény, ám az idősebb generációnál a pénzügyi nehézségek jele, ha használt ruhákat és ékszereket vesznek. Nyugaton ezzel szemben csak úgy sziporkázik a használt termékek és ékszerek adás-vétele.

Te mit gondolsz erről a nemzetről?

Forrás