Miért nem kellene éjjel nyitva hagynunk a hálószobánk ajtaját?

Függetlenül attól, hogy úgy jobban hallod a gyermekeidet vagy könnyebben bejut a friss levegő, a hálószoba ajtajának nyitva hagyása nem bizonyult a legjobb döntésnek. Van néhány ok, ami miatt szokássá kellene tenni az ajtók becsukását éjszakára, a legfontosabb, hogy veszélyeztetheti biztonságunkat.

Mi mindig biztonságban szeretnénk tudni téged, ezért elmondjuk a leggyakoribb okokat, amiért be kellene csuknod a hálószoba ajtaját.

Nagyobb esélyed lesz egy tűz túlélésére.

Ha alvás közben nyitva hagyod a hálószobád ajtaját, és tűz van, az gyorsabban terjedhet a szobádba. A csukott ajtó több időt biztosít, hogy cselekedj, és megóvd magadat a tűztől. Ez a helyiség hőmérsékletét 38 ° C környékén tartja, amely sokkal elviselhetőbb, mint az 538 ° C. Ezenkívül a mérgező füst sem fog olyan könnyen elterjedni.

Kizárja a zajt és sokkal mélyebben tudsz aludni.

Ha zajos környezetben élsz és éberen alvó vagy, valószínűleg nehezen alszol el. Tehát ez azt jelenti, hogy az ajtó becsukása nagyszerű döntés, még ha nem is vagy hozzászokva. Ezenkívül a csukott ajtó kívül tartja az éjszakai bagoly szobatársak hangját.

Betörések esetén növeli a gyorsabb reagálás esélyét.

A csukott vagy, ami még jobb, egy bezárt hálószobaajtó lehetőséget adhat a cselekvésre, ha azt hallod, hogy valaki betört az otthonodba, vagy éppen arra készül. Ez azt is lehetővé teszi, hogy biztonságban maradj, miközben várod, hogy a rendőrség megérkezzen és megmentsen.

A Feng Shui szerint a csukott ajtó bent tartja a pozitív energiát.

A hálószobákkal kapcsolatos Feng Shui egyik alapelve az, hogy kerüljük a nyitott ajtóval való alvást. Ennek oka az, hogy a helyiségben lévő összes pozitív energia elmenekülhet. Ez megnyitja a szobádat negatív chi előtt. Ha becsukod, akkor az megakadályozza ezt és a biztonság érzetét kelti. Nyugodtabb és békésebb lesz az elméd.

Nyitott vagy csukott ajtóval alszol?