Öt egyértelmű módszer, amivel a kedvenceink egészségesebbé tehetnek minket

Az köztudott, hogy az állatok iránt érzett szeretet és gondoskodás stresszoldó hatású. Milyen egyéb pozitívumot köszönhetünk nekik?

A brightside.me összefoglalt öt olyan nem feltétlenül közismert tényt, amely valóban új fénybe helyezi az állattartást. A kisállatok több dologban sietnek a segítségünkre, mint azt hinnénk!

A kisállat gazdáknak alacsonyabb a vérnyomásuk

Ezt egy sok ezer fő bevonásával készült felmérés bizonyítja, amelyben gazdik és állatot nem tartó emberek vérnyomását hasonlították össze hosszabb időn keresztül. Az állattartóknak tartósan alacsonyabb volt a vérnyomása.

A kutyák a koleszterin szintet is kordában tartják

A vérnyomás alacsonyabb, a lipidek szintje azonban nem változik. Ettől függetlenül, a 60 feletti férfi kutyásoknál megfigyelték, hogy a koleszterin szintjük megfelelő szintet mutat, továbbá a triglicerid szint is jelentősen alacsonyabb a kutyátlanokhoz képest.

Több testmozgás, aktívabb életmód

Egy felelős állattartó nem teheti meg a négylábúval, hogy bezárja egész napra és mozgás mentes eletet élnek. Kimozdulni, sportolni nem csak mentálisan, hanem fizikailag is jót tesz a szőrösnek és a kétlábúnak egyaránt. A szabadlevegős elfoglaltság előnyeiről nem mesélünk regéket, mindenki tisztában van velük.

Új embereket ismerhetünk meg a változatosság jegyében

A kutyás közösség általában befogadó és beszédes. Nyilván, az ebekkel kapcsolatban kezdődik a diskurzus, ami közös sétákhoz, túrákhoz vezethet. Bátran kell odaállni a többiek mellé és hozzászólni ahhoz, akinek a kutyájával játszik a saját. Gyümölcsöző új kapcsolatok születhetnek a csahosok játékából.

A gyermek érzelmi világára páratlan hatással vannak

Kicsi korban a gyerkőcök ugyanúgy megküzdenek a magány, a depresszió, a rossz kedv, a bizonytalanság vagy a stressz kihívásaival, mint a szüleik. Szintén hosszútávú kísérletek bizonyítják, hogy a gyerkőcök lelki világára a kisállatok szignifikánsan jobb hatással vannak, mint sok minden más figyelemelterelő eszköz.