Teszt: Használd a sasszemed, hogy megtaláld a 3D képeket, amik ezeken az egyszerű motívumokon bújnak meg

Az optikai illúzió egyfajta tréfa, amit az elménk játszik velünk, mert azt hisszük, hogy látunk valamit, amikor valójában valami teljesen más van ott. Pontosan ez a helyzet akkor, amikor a sztereogramoknak hívunk valamit, amelyek nagyon könnyen megtéveszthetnek bennünket azzal, hogy a 3D-s ábrákat lapos, alaktalan képeken rejtik el.

Most megmutatjuk, hogyan működik a sztereogramok által generált optikai illúzió. Tehát 18 képet készítettünk össze, amivel képezheted a szemed, és egy pillanat alatt megtalálhatod a rejtett formákat.

Hogyan működnek a sztereogramok

Mint már korábban mondtuk, a sztereogramok 3D-s optikai illúziók, amiket a binokuláris látás okoz: Amikor egy tárgyra nézünk, a jobb és a bal szemünk kissé másképp látja azt. Ezután elküldik ezt az információt az agyunknak, hogy feldolgozza, és végül „lefordítja” azokat 3D objektumokká, amelyeket minden nap látunk. Tehát a sztereogramok azon az elven alapulnak, hogy a mélység illúzióját hozzák létre ott, ahol egyáltalán nincs mélység.

1. Készen állsz? Keresd meg a rejtett oroszlánt.

2. Keresd meg a rejtett orrszarvút.

3. Látod a nyulat?

4. Itt rejtőzik egy medve.

5. És itt van egy róka.

6. Próbálja meg megtalálni a rejtett macskát.

7. Látod a flamingót?

8. Próbáld megtalálni a tevét ezen a képen.

9. Szerencséd van, hogy ez a bika nem hagyhatja el a képernyőt!

10. Ezt a kutyát nem könnyű megtalálni, azt kell mondanunk.

11. Látod a malacot?

12. És itt egy majom rejtőzik.

13. Megtalálja a juhot ezen a képen?

14. És itt van egy szép kacsa.

15. Megtalálod a rejtett lovat?

16. Próbáld megtalálni a vízilót.

17. Keresd meg a rejtett elefántot.

18. Hé, nagyszerű munkát végeztél! Ez az utolsó, készen állsz? Meg tudod találni a rejtett delfint?

Megtaláltad az összes állatot?

A sztereogramok 3D képeinek megtekintéséhez nincs szükséged 3D szemüvegekre, de nagyszámú találékonyságra és türelemre van szükséged, és az eredmények megérik!

Sokan, bármennyire is gyakorolják ezeket a gyakorlatokat, nem látják ezeket a képeket. Ez akkor fordulhat elő, ha problémáid vannak a binokuláris látással. Amint arra már korábban rámutattunk, a binokuláris kép megtekintéséhez mindkét szemnek ugyanazt a képet kell látnia egyszerre.